Ünnep

Október 23. - Szakértő: az egész világ tiszteletét kivívta a forradalom

A forradalomhoz a többpártrendszer megszüntetése, az egyeduralom kiépítése, sorozatos jogsértések vezetettek.

2020.10.23 19:10MTI

Az egész világ tiszteletét vívta ki, hogy az 1956-os forradalomban a magyarok óriási túlerővel szemben, minden áron küzdöttek a demokráciáért - közölte a Veritas Történetkutató Intézet és Levéltár tudományos munkatársa pénteken az M1 aktuális csatornán.

Kiss Dávid azt mondta: Magyarország ezért lehet büszke az 56-os forradalomra, amelynek eseményeiből a későbbi generációk is meríthetnek majd.

Az előzményeket felelevenítve kiemelte: a forradalomhoz a többpártrendszer megszüntetése, az egyeduralom kiépítése, sorozatos jogsértések vezetettek, és az is közrejátszott, hogy akkoriban több országban is forradalom robbant ki, például az NDK-ban és Lengyelországban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.