Állatkínzás

Mindenkit a mancsa köré csavar a fejbelőtt kutyus

Hétfőn fejbe lőtték, ma már ő az egyik nagy kedvenc.

2020.10.22 19:21ma.hu

„Pár napja egy szörnyeteg fejbe lőtte, azóta ismeretlen helyen és emberek között van, túl van egy nagy operáción és mindenre hogy reagál? Bújik, kapaszkodik, állandóan keresi az ember társaságát” – írta Facebook-oldalán az állatot gondozásba vevő Noé Állatotthon Alapítvány.

A Füzesabonyi Rendőrkapitányságon jelenleg is folyik a bűnügyi eljárás Shot – ezt a nevet kapta az eb – ügyében. Gyűjtik a bizonyítékokat, egy nagyon lelkiismeretes előadóhoz került az ügy.

Az állatmentők egyeztettek a kutyát megműtő orvossal is, aki azzal kezdte, hogy bizony valószínűleg ez a kiskutya az egyik legszerencsésebb, akivel valaha találkozott. Közelről fejbe lőtték egy golyós fegyverrel, a golyó a szemén keresztül hatolt be és a füle alatt/mögött távozott. Eltört a járomcsontja, megütődött a koponyája, valószínűleg agyrázkódása is lett, de nagyon úgy tűnik, hogy az agya nem sérült. A bent maradt ólomdarabok okozhatnak sajnos még gondot.

„Boda doktor úr persze kitisztította a területet, de a kilökődéssel még lehet gond. Most még egy nyomó tampon van az eltávolított szemgolyó sebhelyén, de eddig minden jól alakul! És a szépfiú persze már minden szívet a Délpesti Állatgyógyászati Központ és Sebészeti Centrumban a mancsa köré csavart” – írták megmentői.

Aki teheti, támogassa őket:
- Bankszámlaszám: OTP 11710002-20083777
- PayPal utalással: info@noeallatotthon.hu
A közlemény rovatba be kell írni, hogy: Shot

Illetve lehet még támogatni őket a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalának hívásával, amelyre SMS is küldhető! Csak hívni kell a 13600-as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül!), majd az automata bejelentkezése után meg kell adni a NOÉ Állatotthon kódját: 63. Ha könnyebb az sms, akkor a 13600-as számra kell elküldeni a 63-at. Egy telefonhívás vagy egy üzenet értéke 500 Ft. Ennyit kapnak, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára! Jelenleg a Telekom, Telenor, Vodafone és az Invitel hálózatából érhető el a szolgáltatás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.