Állati

Dudálva kergették, úgy filmezték a Miskolcon bolyongó medvét

A szakemberek szerint eltévedt a vadállat, csak szeretne visszatérni az erdőbe.

2020.10.20 10:30ma.hu

Egy idős férfi épp szedte a birsalmát lyukóvölgyi hétvégi háza kertjében, amikor az állat felbukkant. "Amikor a sarokra értem, egyszer csak egy borzalmas, rettenetesen ijesztő üvöltést hallottam. Egy közeli, gondozatlan szederbokor mögül jött a hátborzongató hang, azonnal tudtam, hogy nem maradhatok, mert veszélyben az életem. Nem volt kérdés számomra, hogy egy medve ordított rám. Féltettem az életemet, rohantam az autóm felé, bepattantam a kocsiba, majd gyorsan gázt adtam. Egy kicsit már eltávolodtam, amikor mertem hívni a segélyhívót" - idézte fel Bukor István a Blikknek.

Vélhetően ugyanezzel az állattal találkozott az az egyetemista is, aki vasárnap hajnali fél egy körül - a barátnőjétől hazaindulva - egy buszmegállóban pillantotta meg a Fő utca másik oldalán, a szemközti oldalon elrohanó nagyvadat.

"Azonnal előkaptam a telefont, hogy lefilmezzem, csak utána hívtam fel az édesapámat, hogy mitévő legyek, s ő tanácsolta, hogy jelezzem a 112-nek" - mondta a lapnak az egyetemista.

A Bükki Nemzeti Park szakreferense szerint a medve - főleg a tél közeledtével - a nyugalmat, az erdőt keresi, valószínűleg szeretne visszatérni az otthonába, hiszen nem a város a természetes élőhelye. Amennyiben a szakemberek megtalálják az eltévedt, élelem után járó, kóborló állatot, megpróbálják az erdőbe visszaterelni.

A címlapfotó illusztráció.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.