Választás-időközi

Regős György nyerte az időközi polgármester-választást Merenyén

A két független polgármester-jelölt közül Regős György 119, Krapecz Ferenc 38 voksot kapott.

2020.10.18 22:40MTI

Regős Györgyöt (független) választották polgármesternek a vasárnap tartott időközi önkormányzati választáson a Baranya megyei Merenyén - közölte a nagydobszai közös hivatalhoz tartozó település jegyzője az MTI-vel.

Fitos Harri Gábor tájékoztatása szerint a Baranya megye nyugati határán, Szigetvár közelében fekvő település egyetlen szavazókörében a névjegyzékben szereplő 231 választópolgár közül 158-an voksoltak, egy választó érvénytelenül szavazott.

A két független polgármester-jelölt közül Regős György 119, Krapecz Ferenc 38 voksot kapott.

A választók a falu képviselő-testületének tagjairól is döntöttek, a négy helyért tíz független jelölt indult.

Az időközi választás megtartására azért volt szükség, mert a települést 2010 óta irányító független polgármester, Verkman István javaslatára a képviselő-testület nyáron feloszlott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.