Demonstráció

Újabb épületet vettek blokád alá az SZFE hallgatói

Már a Rákóczi úton is őrt állnak.

2020.10.18 09:09ma.hu

A Vas és a Szentkirályi utcai után a Rákóczi úti épületet is elfoglalták a Színház-és Filmművészeti Egyetem tanulói. Ott irodák nincsenek, osztálytermek viszont vannak, az épületet tehát termenként őrzik a hallgatók – hangzott el az ATV híradójában.

A tévének az egyik hallgató azt mondta, hogy péntek este 6 óra előtt, mielőtt véget ért volna a munkaidő, sokan felmentek a Rákóczi úti épületbe, hogy a termeket elfoglalják. Minden teremben legalább ketten-hárman vannak, ők ott töltik az éjszakát, dolgoznak, zenélnek, próbálnak, és sokat beszélgetnek, de leginkább a kancellárral szeretnének beszélni.

Péntek este hat óra volt a határideje annak, hogy a hallgatók elhagyják a Vas utcai épületet, ők ezt nem tették meg. Ők úgy látják, hogy az új kancellár visszaélésszerűen gyakorol bizonyos hatásköröket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.