Állati

Medve járhat Miskolcon, nyomokat találtak

Az észlelést azonnal jelentették a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakembereinek.

2020.10.15 17:58ma.hu

Medvenyomokra figyeltek fel az esőtől felázott, sáros talajon Miskolc-Lyukóvölgyben, a Magyar tanyán, írta a Boon.

Az egyik kerítésen az állat bundájából származó szőrcsomókat is találtak. Az észlelést azonnal jelentették a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakembereinek.

Az eset után Miskolc MJV Önkormányzata arra kérte a polgárőrséget és a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársait, hogy a területen járőrözve fokozottan hívják fel a környéken élők figyelmét az esetleges veszélyekre.

A Miskolchoz tartozó Lyukóvölgyben - egy hat kilométer hosszan elterülő hegygerinc tetején és alján - közel négyezer, jórészt halmozottan hátrányos helyzetű ember él. Valamikor hétvégi házas övezet volt, ma sokan úgy ismerik, mint a mélyszegénységben élők lakhelye és a bűnözés melegágya.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.