Koronavírus

"Agyonverlek, ha nem húzod fel a maszkodat" - idős asszonyra támadtak Zuglóban

Lecsúszott a maszkja, kirángatták a boltból.

2020.10.14 08:28ma.hu

Egy orrot nem takaró maszk miatt támadtak rá egy 64 éves nőre egy zuglói boltban. A nő állítása szerint véletlenül csúszott le a maszk.

"Alacsonyabb vagyok az átlagnál, laza volt a fejemen a maszk húzórésze, így az lecsúszott az orrom alá" - mesélte a nő.

"Észre sem vettem, csak akkor tudatosult bennem, amikor a nagydarab vásárló szó szerint rám támadt. Kétszer is felém sújtott az öklével, miközben szinte artikulálatlanul ordibált nekem válogatottan csúnya szavakat, hogy mit képzelek magamról, mindenkinek kötelező a maszk, takarodjak kifelé a boltból" - mondta el a Borsnak a történetét az asszony, aki állítása szerint azóta is a történtek hatása alatt van.

"Én teljesen lefagytam a döbbenettől! Olyan agresszívan lépett fel, hogy bennem akadt a szó. Láttam a gyűlöletet a szemében, miközben én semmi rosszat nem tettem. Többen is rászóltak, hogy hagyjon békén, de ő nem is hallotta meg, csak fröcsögött" - mondta Mária, aki hozzátette: ekkor közölte a férfival, hogy így nem lehet viselkedni, ám a férfi felesége még rátett egy lapáttal.

"Közben a fe­lesége is odaért, de ahelyett, hogy elvonszolta volna ezt az aljas embert, még ő is "belém rúgott" egyet, hogy jobban járnék, ha felhúznám a maszkot, mert eltakarná a ráncaimat. Kiráncigált a boltból üvöltve, hogy agyonverlek, ha nem húzod fel a maszkodat" - tette hozzá Mária, akit még mindig nagyon felzaklatnak a történtek. Sokáig nem is akart erről beszélni, ám szerette volna felhívni a figyelmet az agresszív viselkedésre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.