Földmozgás

Újabb földrengés Magyarországon

Ezúttal a Pest megyei Nagykáta közelében, mintegy 9 km-es mélységben pattant ki.

2020.10.10 16:14ma.hu

2020. október 10-én 14 óra 37 perckor földrengés keletkezett a Pest megyei Nagykáta közelében, mintegy 9 km-es mélységben. A földmozgás magnitúdója 2,3 volt a Richter-féle skálán - írta Facebook-oldalán az ELKH CSFK GGI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium. Az obszervatóriumba beérkezett információk szerint földrengést a lakosság Nagykátán érzékelte. Mint ismeretes, szombaton reggel 5 óra 55 perckor földrengés volt Sajólád közelében is. Szanyi Gyöngyvér, az obszervatórium szeizmológusa az MTI érdeklődésére elmondta, nincs összefüggés a két földmozgás között, mindkettő lokális volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.