Botrány

Betiltották a Meseország mindenkié című könyvet a csepeli óvodákban

Az önkormányzat azzal indokolta a döntést, hogy "meg kívánják óvni a csepeli gyerekeket".

2020.10.08 15:23ma.hu

Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere betiltotta a kerületi, önkormányzati óvodákban az érzékenyítő meséket tartalmazó Meseország mindenkié című mesekönyvet.

Borbély levelet írt az intézmények vezetőinek, hogy az óvodákban nem olvashatnak a könyvből. Az intézményvezetők aztán továbbították az utasítást az óvodai nevelőknek. A hírt a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda intézményvezetője erősítette meg a 444-nek, az egyik intézmény óvónője viszont elmondta, nekik eddig sem volt meg ez a mesekönyv. Az önkormányzat egyébként eddig soha nem szólt bele abba, mit olvashatnak fel a gyerekeknek az óvodában, és mit nem.

Az önkormányzat azzal indokolta a döntést, hogy "meg kívánják óvni a csepeli gyerekeket".

A nemrégiben megjelent Meseország mindenkié kisebbségi csoportokhoz tartozó hősöket szerepeltető, kortárs szerzők által írt meséket tartalmaz. A könyvre először akkor irányult komolyabb figyelem, amikor Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom politikusa egy Facebook-videóban ledarálta néhány oldalát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.