Koronavírus-járvány

Karácsony: Budapestre nem jut a turizmust támogató Kisfaludy-program forrásaiból

A Turisztikai Ügynökség magyarázata szerint azért nem részesül Budapest a támogatásban, mert arra számítottak, hogy a fővárosban áll helyre leggyorsabban a turizmus.

2020.10.09 05:30MTI

Van pénz a turizmus támogatását célzó Kisfaludy-programban, csak éppen nem oda kerül, ahol a legnagyobb szükség van rá, Budapestre a jelen állás szerint egy árva fitying sem jut - írta Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön a Facebook-oldalán.

Hozzátette: a Turisztikai Ügynökség magyarázata szerint azért nem részesül Budapest a támogatásban, mert arra számítottak, hogy a fővárosban áll helyre leggyorsabban a turizmus.

Finoman szólva tévedtek, hiszen a belföldi turizmus motorjai éppen a budapestiek, így nyáron csak a vidék jutott egy kis levegőhöz - fogalmazott a főpolgármester.

Karácsony Gergely hangsúlyozta, hogy a program nyertesei ismételten "a szokásos körök": a miniszterelnök barátai és üzletfelei és a "méltatlanul elhanyagolt" Felcsút.

A kormányzat a bajban újra a szerencsések mellé áll, és azokat hagyja az út szélén, akiknek igazán szüksége lenne a segítségre - fűzte hozzá.

Mint írta, a Fővárosi Közgyűlés szeptemberi ülésén döntött Budapest turizmust támogató programjának elfogadásáról, de kormányzati segítség nélkül ez a fontos ágazat nem tud talpra állni. Ha az állam folytatja kicsinyes bosszúját Budapest ellen, a következmények beláthatatlanok lesznek - véli Karácsony Gergely.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.