Ellátás

ÁEEK: magas biztonsági fokozatú pszichiátriát alakítanak ki a Nyírőben

Földszinti elhelyezés, mászásbiztos falak, könnyen átlátható terek, speciális riasztórendszer, bútorzat sima felületképzése, nehezen vagy egyáltalán nem mozdítható tárgyak.

2020.09.26 05:30MTI

Magas biztonsági fokozatú pszichiátriai egységet alakítanak ki 3,8 milliárd forintból a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben - közölte a beruházást irányító Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) pénteken az MTI-vel.

Az ÁEEK közleményében azt írta, a Széchenyi 2020 programban megvalósuló Biztonsági pszichiátria a sürgősségi pszichiátriai ellátás sarokköveként, az ön- és közveszélyes pszichiátriai betegek speciális igényeinek megfelelő ellátást biztosít majd, brit mintát és módszertant alapul véve.

A 30 ágyas Biztonsági pszichiátria 2200 négyzetméteren, zöldmezős beruházásként épül fel.

A fejlesztés magában foglalja az új épület tervezési, kivitelezési munkáit, a bútorzat, az orvostechnikai eszközök, a biztonsági és informatikai berendezések beszerzését, továbbá a szakszemélyzet képzését is.

A földszinti elhelyezés, a mászásbiztos falak, a könnyen átlátható terek, a speciális riasztórendszer, a bútorzat sima felületképzése, a nehezen vagy egyáltalán nem mozdítható tárgyak az önsértés megelőzését és a gyógyítás hatékonyságát szolgálják - írták.

Hozzátették: a projekt keretei között megkezdődik a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet pszichiátriai és addiktológiai osztályainak rekonstrukciója is.

"A pszichiátriai ellátórendszer strukturált fejlesztése" elnevezésű projekt összköltsége 4,8 milliárd forint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.