Koronavírus-járvány

Operatív törzs: az új kormányrendelet hétfői hatályba lépése óta összesen 263 alkalommal intézkedtek a rendőrök

A rendőrök 133 esetben intézkedtek a védelmi intézkedések megszegése miatt csütörtökön; több esetben közérdekű üzem megzavarása miatt.

2020.09.25 14:55MTI

A rendőrök 263 alkalommal intézkedtek a koronavírus-járvány miatt hétfőn életbe léptetett kormányrendelet alapján az elmúlt négy napban - közölte a pandémia elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese pénteken online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert alezredes elmondta: a rendőrök 133 esetben intézkedtek a védelmi intézkedések megszegése miatt csütörtökön; több esetben közérdekű üzem megzavarása miatt.

Közölte: 28 tömegközlekedési járművön utazó ember nem vagy nem megfelelő módon viselte a maszkot, 105-en pedig üzletben, vendéglátóhelyen vagy más intézmény területén nem tartották be a maszkviselési szabályokat.

Az új kormányrendelet hétfői hatályba lépése óta 263 alkalommal intézkedtek, ebből 221 esetben figyelmeztettek, 23 helyszíni bírságot szabtak ki és 19 szabálysértési feljelentést tettek - mondta az alezredes.

Csütörtökön 2711 hatósági házi karantént rendeltek el, ebből 569-et határátlépést követően. Jelenleg 25 374-en vannak karanténban. A rendőrök 12 785 alkalommal ellenőrizték a szabályok betartását, a karanténhoz kapcsolódó mobiltelefonos applikációt 1687-en vették igénybe.

A Szuperkupa-mérkőzésre érkező összes néző testhőmérsékletét megmérték a Puskás Arénában - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese pénteken online sajtótájékoztatón, cáfolva az ezzel ellentétes internetes híreket.

Kiss Róbert alezredes kiemelte: a mérkőzés rendőri biztosítási feladatait az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elvárásainak megfelelően a magyar rendőrség teljesítette. Közölte, a mérkőzésre 14 032-en látogattak ki, a Puskás Arénában az emberek egészségének megóvása és a tömeges vírusfertőzés terjedésének megakadályozása érdekében szigorú járványügyi szabályokat vezettek be.

A külföldről érkezőknek a határátlépés során egészségügyi vizsgálaton kellett átesniük, és rendelkezniük kellett három napon belüli negatív eredményű PCR-teszttel.

Elmondta: az Országos Mentőszolgálat a beléptetőkapukhoz négy járványügyi sátrat telepített, a nézők testhőmérséklet-mérését egy telepített hőkamerakapu segítségével végezték el.

Hozzátette: 16 látogatónál jelzett testhőmérséklet-emelkedést a hőkamera, de a 15 perc elteltével elvégzett másodlagos teszt már nem jelzett emelkedést egyiküknél sem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.