Környezet

A csatornahálózat környezettudatos használatára figyelmeztet a víziközmű szövetség

Szájmaszkot, oldószereket, gumikesztyűt beledobni tilos!

2020.09.22 13:02MTI

A szennyvíztisztító telepek megfelelő működése, illetve a helyi dugulások megelőzése érdekében fontos, hogy a lakosság környezettudatosan használja a csatornahálózatot, különösen a mostani járványhelyzetben - közölte a Magyar Víziközmű Szövetség (MaVíz) kedden az MTI-vel.

Felhívták a figyelmet a nedves törlőkendőkre, amelyek a csatornahálózatban kialakult dugulások körülbelül 75 százalékáért felelősek, ugyanis ezek a termékek a csomagolásokon lévő tájékoztatóval ellentétben nem bomlanak le kellő gyorsasággal.

A MaVíz szerint ezek a hibaelhárítások évente csaknem 2,85 milliárd forint többletköltséget okoznak az ágazatnak.

Kiemelték továbbá, hogy a szennyvízcsatornába konyhai maradékot, pelenkát, egészségügyi betétet, tampont, egyszer használatos szájmaszkot, gumikesztyűt, oldószereket, ruhákat és gyógyszereket, gyógyszeripari készítményeket, benzint, vegyi anyagot, robbanásveszélyes folyadékot, valamint építési törmeléket juttatni tilos.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.