Járvány

Megjelent a koronavírus egy óbudai óvodában

A PCR-tesztet csütörtökön végezték el, az eredményről az óvodavezetőt szombaton tájékoztatták.

2020.09.20 13:43ma.hu

Egy, a harmadik kerületi Pitypang Művészeti Óvodába járó gyermek koronavírustesztje pozitív lett. Az óvodás szeptember 15-én, kedden járt utoljára az intézményben. A PCR-tesztet csütörtökön végezték el, az eredményről az óvodavezetőt szombaton tájékoztatták - olvasható a kerület honlapján.

Dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere vasárnap reggelre összehívta a kerületi operatív törzset, az ülésen elrendelte az érintett csoportszobák és öltözők haladéktalan fertőtlenítését, amelyet még aznap délelőtt el is végeztek. "Az intézményre és a személyekre vonatkozó járványügyi intézkedéseket a harmadik kerületi Tisztifőorvos teszi meg, az Önkormányzat pedig szorosan együttműködik ezek végrehajtásában, és minden segítséget haladéktalanul megad. Kérjük az érintetteket, legyenek a segítségünkre a folyamat során" - mondta el a polgármester.

A csoportba járó gyermekek szüleit tájékoztatták. Az önkormányzat információi szerint 13 gyermek és 4 dolgozó lehet érintett járványügyi intézkedésekben. Az érintett csoport többi tagját - akik óvodai nevelésben az elmúlt héten nem vettek részt - szükség szerint más csoportokban helyezik el.

Más óvodai csoport vélhetően nem érintett a fertőzésben, így az óvodai nevelés a Pitypang Művészeti Óvodában a fertőtlenítést követően zavartalanul működhet tovább.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.