Koronavírus

Betelt a lélegeztetőgép-kapacitás a Korányiban és a Szent Lászlóban is

A Korányiban már a szakemberek is fogytán.

2020.09.17 08:59ma.hu

A Népszava úgy tudja, a Korányi és a Szent László kórházban annyi a súlyos koronavírus-beteg, hogy betelt a lélegeztetőgép-kapacitás, a Korányiban ráadásul a szakemberek is fogytán.

Orbán Viktor szerint az egészségügyben rendelkezésre állnak a szükséges eszközök és az ezeket működtető személyzet a koronavírus-járvány második hullámának kezeléséhez, sőt, további bővítésekre is van lehetőség.

A Népszava most arról értesült, hogy a Korányiban és a Szent Lászlóban annyi a súlyos beteg, hogy a "lélegeztető kapacitása betelt". A lap birtokába került szeptember 14-i levél szerint a Korányiban már a szakemberek is fogytán, ezért arra kérték az ellátókat hogy mérjék fel a saját intézményükben, hogy hány olyan ápoló, segédápoló van, aki önként vállalna kirendelt munkavégzést az intézményükben. A Népszava szerint, 76 munkatársat várnak különböző pozíciókra.

A lap továbbá úgy tudja: a mentők azt a központi utasítást kapták, hogy a kórházi ellátást igénylő igazolt és COVID19-gyanús betegeket csak az ellátásukra kijelölt intézményekbe szállíthatják. A fővárosiakat és Pest megyeieket a Dél-Pesti Centrum (egykori László) Kórházba illetve az Országos Korányi és Pulmonológia Intézetbe szállítják, ha pedig ezek megtelnének, akkor további nyolc intézmény jöhet szóba (a Szent János, a Bajcsy, a Péterfy, a Pest megyei Flór Ferenc kórház, a törökbálinti tüdőgyógyintézet, valamint a Semmelweis Egyetem). A vidékieknek a megyei kórházakat, illetve az orvosképzéssel foglalkozó egyetemeket is kijelölték a fertőzéssel érintett lakosság kivizsgálására, és az igazolt esetek ellátására - írják.

Cáfol az Emmi

Cáfolta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) csütörtökön azt a sajtóhírt, miszerint betelt a lélegeztető-kapacitás a Korányi és a Szent László kórházban.

"Ahogyan a magyar egészségügyben, úgy ebben a két intézményben is minden személyi és tárgyi feltétel adott a betegek folyamatos ellátásához" - írta a minisztérium az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.