Koronavírus-járvány

Orbán új szigorításokat jelentett be

A szerdai kormányülésen ismét áttekintették a járványhelyzetet, a döntésekről a miniszterelnök a Facebookon számolt be.

2020.09.16 17:30Ma.hu

Facebook-posztban jelentette be a koronavírus-járvány miatt hozott legújabb intézkedéseket Orbán Viktor. A miniszterelnök elmondta: szakértők szerint a járvány második hulláma december-január tájékán éri el a csúcspontját, addig folyamatosan védekezni kell.

A döntések

- a kormány kötelezővé teszi a maszk használatát új helyeken: mozikban, színházakban, egészségügyi és szociális intézményekben, ügyfélfogadási irodákban.
- A tesztek hatósági ára 19.500 forint, ennél többet nem lehet elkérni értük.
- A szórakozóhelyeket este 11 órakor be kell zárni.
- A kormány fenntartja a beutazási korlátozásokat, valamint
- a teljes körű látogatási tilalmat a kórházakban és az idősek otthonában.
Október 1-jétől kötelező lesz a testőmérséklet mérése tanároknak és diákoknak is az intézményekbe való belépéskor.

Tehát 19.500 forintnál nem lehet drágább egy koronavírus-teszt!

"Van egy haditervünk, hogy hogyan védjük meg az időseket, hogyan gyógyítsuk meg a betegeket, és mindeközben hogyan tartsuk fenn az ország működőképességét" - tette hozzá.

A miniszterelnök arra kért mindenkit, hogy különösen az idősek és a betegek érdekében tartsa be a szabályokat. A rendőrséget pedig arra utasította a belügyminiszteren keresztül, hogy szigorúan ellenőrizze és tartassa be a szabályokat, és ha kell, akkor büntesse azokat, akik nem tartják be a szabályokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.