Koronavírus-járvány

Újabb tíz regionális vasútvonalon állítja vissza az eredeti menetrendet a MÁV és a GYSEV

Felülvizsgálták a regionális vonalakon június 6-tól bevezetett, ideiglenes járványügyi menetrendeket.

2020.09.16 13:48MTI

Újabb tíz regionális vasútvonalon állítja vissza az eredeti menetrendet a MÁV és a GYSEV - közölte a MÁV szerdán a vasúttársaság honlapján.

A tájékoztatás szerint felülvizsgálták a regionális vonalakon június 6-tól bevezetett, ideiglenes járványügyi menetrendeket.

A MÁV és a GYSEV október elsején tíz vasútvonalon állítja vissza az eredeti menetrendet, a pótlóbuszok helyett ismét vonatok szállítják az utasokat, és újraindulnak a pótlás nélkül leállított járatok is - írják a közleményben.

Felidézik, hogy a szolgáltatók tíz másik vasútvonalon már augusztus 1-jén visszatértek az alapmenetrendhez.

A MÁV ismerteti, a járványhelyzettel kapcsolatos veszélyhelyzeti intézkedések következtében a belföldi utasforgalom március és május között kevesebb mint harmada volt a vasúton, mint a tavalyi év azonos időszakában. A regionális járatok többségének átlagos utasszáma még a tíz embert sem érte el, ezért június 6-tól ideiglenes járványügyi menetrendet vezettek be a regionális vonalakon, pótlóbuszokat állítottak forgalomba.

A részletes menetrendeket a MÁV (www.mavcsoport.hu) és a GYSEV (www.gysev.hu) honlapján, valamint az állomási hirdetményeken teszik közzé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.