Figyelmeztetés

Az Auchan nevével visszaélve hirdetnek hamis nyereményjátékot

Bizalmas, személyes adatokhoz próbálnak jutni a csalók.

2020.09.14 15:14ma.hu

Az Auchan weboldalán hívja fel a figyelmet egy új csalási kísérletre. Ismeretlenek a francia cég nevével visszaélve, az áruházlánc nevében valótlan nyereményjátékkal próbálnak bizalmas, személyes adatokhoz jutni. Az üzenet arról szól, hogy a címzett Samsung Galaxy S20 típusú mobiltelefont nyerhet, és ehhez kérik az adatait is. Ráadásul azt a hamis látszatot keltik, mintha egyesek már nyertek volna így telefont.

Az Auchan kijelenti, nem indítottak ilyen nyereményjátékot. Arra kérik vásárlóikat, hogy ha ilyen üzenetet kapnak, azt hagyják figyelmen kívül, illetve töröljék azt, és ne adják meg adataikat. Hangsúlyozták továbbá, soha, semmilyen nyereményjáték vagy promóció során nem kérik, hogy adjuk meg bankkártya-adatainkat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.