Illegális bevándorlás

Bakondi: valószínűleg gyújtogatás történt a Leszbosz szigetén leégett táborban

Ráadásul a koronavírus-járvány is megjelent a táborban.

2020.09.12 13:37MTI

Mivel több helyszínen keletkezett a tűz, vélhetően gyújtogatás miatt égett le a görögországi Leszbosz szigetén a Moria nevű tábor - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Bakondi György kiemelte: a migránstáborban már szinte tarthatatlan állapot alakult ki. Ráadásul a koronavírus-járvány is megjelent a táborban.

Azt mondta: a megsemmisült táborból néhány százan eltűntek. Úgy tudni, köztük több mint negyven azonosított fertőzött is volt.

A főtanácsadó arra is reagált, hogy Horst Seehofer, az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségét ellátó Németország belügyminisztere pénteken Berlinben azt mondta: az Európai Bizottság szeptember 30-án mutatja be javaslatát a menekültügy körüli kérdések "közös megoldására".

Bakondi György hangsúlyozta: olyan új migrációs politikára van szükség, amely hatékonyan képes garantálni az európai emberek biztonságát.

Megjegyezte azt is, a soros elnökséget betöltő Németországnak és az Európai Bizottságnak be kell látnia, hogy nincs nagy többségi támogatottsága a kötelező kvóták szerinti elosztásnak. Nagy számú ország nem ért ezzel egyet - tette hozzá, kiemelve: muszáj kompromisszumos megoldást találni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.