Koronavírus-járvány

Karácsony: hiába kezdeményeztek munkakapcsolatot a kormány operatív törzsével

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtöki válaszleveléből nem kapott választ arra, hogy a kormány megfogadja-e a saját szakértőinek a javaslatát.

2020.09.12 11:50MTI

A főváros még február végén kezdeményezte a munkakapcsolat kialakítását a kormány operatív törzsével, de ennek azóta sincs eredménye - közölte Budapest főpolgármestere pénteken a Facebook-oldalán.

Karácsony Gergely a bejegyzésében azt írta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök csütörtöki válaszleveléből nem kapott választ arra, hogy a kormány megfogadja-e a saját szakértőinek a javaslatát, és elindul-e az ingyenes, tömeges tesztelés Magyarországon. "Cserébe kaptam egy - nevezzük úgy - jótanácsot: alakítsak ki megfelelő munkakapcsolatot az operatív törzzsel".

Ezt a fővárosi operatív törzs megalakulása után azonnal kezdeményezték, ugyanakkor azt a választ kapták, hogy "a védekezéssel kapcsolatban önkormányzati feladat eddig nem keletkezett, amennyiben erre sor kerül, haladéktalanul tájékoztatni fogjuk Önöket" - idézte fel Karácsony Gergely. Hozzátette: "ez február 29-én volt. Azóta semmi. Lehet, hogy a következő szökőévre várnak?"

A pénteki bejegyzés előzménye, hogy a főpolgármester a kormányfőnek csütörtökön írt egy levelet, amelyben az ingyenes tesztelés kiterjesztését javasolta a koronavírus-járvány második hullámának megfékezése érdekében. Karácsony Gergely gyors és egyértelmű állásfoglalást kért a kormánytól az ingyenes tesztelés bővítése és a fertőzés idősekre átterjedésének veszélye ügyében.

Orbán Viktor a főpolgármesternek címzett csütörtöki válaszlevelében azt írta, hogy a dolgok mostani állása szerint az operatív törzs nem látja szükségét annak, hogy Budapesten külön, speciális, az országos szabályoktól eltérő és annál szigorúbb intézkedéseket léptessen életbe. A miniszterelnök azt is javasolta, hogy Karácsony Gergely építsen ki megfelelő munkakapcsolatot a kormány operatív törzsével. Péntek reggel a Kossuth rádiónak adott nyilatkozatában pedig a miniszterelnök arra kérte a főpolgármestert, hogy "politikai célú levélírások" helyett inkább "kellő komolysággal" végezze a feladatát a hozzá tartozó intézményekben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.