Kormány

A miniszterelnök Nagy Attila Mihályt jelöli a választási iroda élére

Pálffy Ilona, az NVI elnöke augusztus 31-i hatállyal lemondott tisztségéről.

2020.09.11 17:28MTI

Orbán Viktor miniszterelnök Nagy Attila Mihály, az Igazságügyi Minisztérium gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkárának kinevezését javasolja a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnökévé Áder János köztársasági elnöknek szeptember 15-ei hatállyal - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár pénteken.

Pálffy Ilona, az NVI elnöke augusztus 31-i hatállyal lemondott tisztségéről.

A választási eljárásról szóló törvény értelmében a Nemzeti Választási Iroda elnökét a miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnök nevezi ki.

Havasi Bertalan elmondta: a kormányfő intézkedett az elnökjelölt helyettes államtitkári tisztségből történő felmentése iránt szeptember 14-ei hatállyal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.