Környezet

Több településen ismét magas a levegő ózontartalma

Nyolc településen kifogásolt a levegő minősége.

2020.09.10 13:42MTI

Több településen ismét magas a levegő ózontartalma - derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtöki adataiból.

Térképük szerint a magas ózontartalom miatt nyolc településen - Budapesten, Százhalombattán, Tökölön, Veszprémben, Pécsen, Komlón, Egerben és Oszláron - kifogásolt a levegő minősége.

Az elmúlt időszakban az NNK többször is felhívta a figyelmet a magas ózonkoncentrációra.

A tisztifőorvosi Facebook-oldalon korábban azt írták: a magas ózonkoncentráció miatt a krónikus légúti betegségben szenvedők légúti irritációt, légzési nehézséget, köhögést tapasztalhatnak.

Ezért az asztmában vagy más légzőszervi betegségben szenvedőknek nem javasolják, hogy az érintett településeken ebben a napszakban intenzív fizikai tevékenységet végezzenek a szabadban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.