Koronavírus

Karanténba került egy mohácsi gimnázium összes dolgozója

Hétfőtől digitális oktatásra állnak át.

2020.09.03 17:39ma.hu

Szerdán rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el a mohácsi Kisfaludy Károly Gimnáziumban, később pedig az intézmény bejelentette, hogy hétfőtől digitális oktatásra állnak át - írja a Szabad Pécs.

Csütörtökre kiderült, hogy a gimnázium egyik pedagógusánál kimutatták a koronavírust, és az érintett tanár múlt hét pénteken részt vett egy alkalmazotti oktatáson, majd nevelőtestületi értekezleten, ahol az intézmény teljes állománya (29 pedagógus, 10 technikai dolgozó) ott volt.

A lap megkeresésére a Mohácsi Tankerületi Központ vezetője azt írta, hogy az érintettek a járványügyi megelőző intézkedéseket maradéktalanul betartották, de mindannyian hatósági házi karanténba kerültek. Hozzátette: "Tantermen kívüli, digitális munkarendet az Operatív Törzs rendelhet el, az EMMI erre vonatkozó javaslatát előkészítette."

A hírportál megkereste a Baranya Megyei Kormányhivatalt, hogy elkezdődött-e már az iskola dolgozóinak tesztelése, de cikkünk megjelenéséig nem kaptak választ.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.