Határzár

Óriási a sor és a felháborodás a magyar határon befelé - videó

A kormány döntése nyomán magyarokon kívül ugyanis szeptember elsejétől - a tranzit forgalmat leszámítva - csak szlovák, cseh és lengyel utazók léphetnek be Magyarországra - ők öt napnál nem régebbi negatív koronavírus-teszttel.

2020.09.01 13:38ma.hu

Szlávik János infektológus főorvos szerint nem is a behurcolás miatt terjed a járvány. A strandok, bulik és esküvők sokkal veszélyesebbek. Így ez a lezárás inkább csak újabb vasfüggöny, mintsem megelőzés. Vicc, hogy éjfélig még lázat se mértek befelé. Jöhettek a betegek, hogy fertőzzenek. Most pedig már nem jöhet az egészséges ember sem, ha külföldi. Rengeteg külföldön élő magyar sem tud hazajönni meglátogatni a családját. Mert például míg Angliában ingyenes a teszt, addig a Magyarországon végzett tesztelés a nagyobb családoknak akár többszázezer forint is lehet.

Hétfőn kiutaztunk próbaképpen, az osztrákok normálisan lázat mértek, de nem zárták le a határokat. Ott ez a gyakorlat már hónapok óta. Védik a lakosságot, hogy betegeket nem engedtek és nem engednek be. Most végre már a magyar határon is van lázmérés a tranzit utasoknak is.

- De hogy miért kell az egészséges külföldiek előtt lezárni a határokat, ha Magyarországra utaznának, érthetetlen.

- Hogy miért nem lehet elfogadni uniós akkreditált laboratóriumok által végzett teszteket, érthetetlen.

- Ellenben, ha focimeccsre jön valaki, miért jó a külföldi teszt, érthetetlen.

Ez a határlezárás egy újabb unortodox lépés. Unióellenes. A éttermekben, rendezvényeken  nincs nyomonkövetési rendszer, mint például Angliában. A kormány megint katonásdit játszik ahelyett, hogy az emberek életét segítené.

Az is érdekes, hogy egy felvidéki magyar, akinek van szlovák útlevele, egy külföldi tesztel be tud jön Magyarországra, de egy "csak" magyar állampolgár kettő, fizetős tesztre van kötelezve, ha nem akar karanténba menni. Pedig utóbbi itthon fizeti az egészségügyi hozzájárulását.

A kormány ismét szembeköpi a külföldön dolgozó magyarokat is. Közben stagnál a forint árfolyama szerencsére, hiába nyilatkozott Matolcsy hétfőn, hogy még tovább romoljon a forint.

Eddig is sokat vesztettek a magyar emberek, ha forintban tartották a pénzüket. Kérdés, hogy ezeket mégis hogy meri megtenni az ország vezetése? Hát így! Nem történik semmi. 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.