Koronavírus-járvány

DK: a miniszterelnök számára az emberek biztonságánál is fontosabb a hobbija

Míg a külföldről érkező magyar állampolgárokat rendkívül költséges koronavírustesztre kötelezik, addig a mérkőzésre látogató több ezer külföldi szurkoló akár otthonról is hozhat teszteredményt.

2020.08.30 19:24MTI

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek fontosabb a hobbija és a szeptemberi labdarúgó Európai Szuperkupa budapesti megrendezése, mint a magyar emberek biztonsága - mondta a párt szóvivője vasárnap a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Barkóczi Balázs hangsúlyozta, elfogadhatatlannak tartják, hogy míg a külföldről érkező magyar állampolgárokat rendkívül költséges koronavírustesztre kötelezik, addig a mérkőzésre látogató több ezer külföldi szurkoló akár otthonról is hozhat teszteredményt. Vagyis a "napi több ezer megbetegedést produkáló Sevillából egy focidrukker simán be tud lépni Magyarországra", a "kormány elől külföldre menekült magyaroknak" azonban ez "nem adatik meg, őket két hétre karanténba zárnák Orbánék" - fogalmazott.

Kiemelte, a DK levélben fordul az UEFA-hoz, hogy megtudja, kik és milyen indokokkal engedélyezték a szuperkupa megrendezését és ők miként szavatolják a szurkolók biztonságát.

A párt szóvivője szerint azért is indokolt ennek utánajárni, mert a közelmúltban a kormány nyilatkozott úgy, hogy Magyarországon kívül minden más európai ország veszélyes a koronavírus-járvány szempontjából.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.