Állati

Másfél hónapig őrizte gazdája holttestét Mackó a gelsei hegyoldalban

Szívbemarkoló tragédia.

2020.08.14 13:59ma.hu

Közel két hónappal eltűnése után, augusztus 12-én találták meg M. János maradványait a zalai gelsei hegyen. A Bors információi szerint a holttestre a terület tulajdonosa bukkant rá, aki kaszálásra indult a hegyoldalba. A férfi először nem is a testre lett figyelmes, hanem egy haragos kutyára, aki elszántan igyekezett megvédeni valamit.

A férfi megijedt a kutya láttán, de valahonnan ismerős is volt neki az eb, ezért azonnal hívta a rendőrséget. A kutyát állatorvoshoz vitték, ahol a benne lévő chipből kiderült, hogy Mackó kutyáról van szó.

Mint ismeretes, M. János és szeretett kutyusa, a hétéves Mackó június 27-én indult közös sétára, azonban soha többé nem tértek haza, mindketten nyomtalanul eltűntek. János aggódó családja bejelentést tett a rendőrségen, a keresésbe az alig 400 lelkes zalai kistelepülés lakói is beszálltak. Mindhiába.

Kovács Tamás, Nagybakónak a polgármestere, aki maga is aktív szerepet vállalt János és Mackó keresésében, elmondta: a kutyát most ideiglenesen egy állatmenhelyre szállították, a későbbi sorsáról vélhetően a család dönt majd.

A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az esetet, a holttest azonosítása még tart.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.