Járvány

43-ra nőtt az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma Pápán

A kontaktkutatás folyamatosan zajlik.

2020.08.13 07:20ma.hu

Pápán 6 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, így 37-ről 43-ra emelkedett a városban az igazolt esetek száma - írja az Infopápa.hu Áldozó Tamás polgármester szerda esti bejelentése nyomán.

A karanténban tartózkodók száma is nőtt, ők már 188-an vannak, közülük 121 fő járványügyi megfigyelés, 32 fő járványügyi elkülönítés és 35 fő járványügyi zárlat alatt áll. A polgármester szerint a kontaktkutatás folyamatosan zajlik, így a karanténba utaltak száma még a következő napokban is várhatóan nőni fog.

A Napsugár bölcsőde 9 dolgozójának a koronavírus-tesztje másodszor is negatív lett, az intézményben csütörtökön elkezdődik a fertőtlenítés. Kedden írtuk meg, hogy Bezárták a városban a Vajda Péter Lakótelepi Óvodát, mert pozitív lett az egyik odajáró gyerek tesztje, de a polgármester szerint ott is megkezdődött a fertőtlenítés, amelynek a befejezése után újra fogadhat majd a gyerekeket az óvoda is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.