Járvány

Koronavírusos a pilisborosjenői háziorvos asszisztense, 125 ember lehet érintett

Az orvosnál a gyorsteszt negatív lett.

2020.08.11 19:05ma.hu

A pilisborosjenői háziorvos asszisztense fertőződött meg koronavírussal - tudta meg a hvg.hu. Az orvosnál a gyorsteszt negatív lett. Tömöri Balázs, a község polgármestere a lapnak elmondta, 125 ember lehet érintett, ők jártak az elmúlt időszakban a rendelőben. Őket levélben értesítették arról, hogy fertőzött az asszisztens és megkérték őket, hogy a következő két hétben maradjanak otthon, ne menjenek közösségbe, figyeljék magukon az esetlegesen felbukkanó tüneteket. Az ÁNTSZ a következő napokban felkeresheti az érintetteket kontaktkutatás céljából.

A polgármester szerint alacsony a kockázata annak, hogy megfertőződtek volna, mert csak rövid ideig voltak az egészségügyi dolgozó közelében. Kovács Levente háziorvos és az asszisztense jelenleg házi karanténban van, Tömöri nem tud róla, hogy rajtuk kívül más is karanténba került volna eddig. A rendelőt kedden ózongenerátorral fertőtlenítették.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.