Baleset

Lengyel buszbaleset - Szijjártó Péter részvétét fejezte ki a lengyel elnök kabinetfőnökének

A magyar kormány a budapesti lengyel nagykövetségnek minden segítséget megad a balesetben érintettek hazatéréséhez.

2020.08.09 21:30MTI
MTI/Donka Ferenc

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a lengyel állampolgárokat szállító busz balesete miatt részvétét és együttérzését fejezte ki Krzysztof Szczerskinek, a lengyel elnök kabinetfőnökének - közölte a miniszter közösségi oldalán.

Szijjártó Péter a bejegyzésben azt írta: a magyar hatóságok, a rendőrök, a mentők és a kórházi dolgozók minden tőlük telhetőt megtettek és megtesznek, ezért lengyel kollégája köszönetet is mondott.

Hozzátette: a magyar kormány a budapesti lengyel nagykövetségnek minden segítséget megad a balesetben érintettek hazatéréséhez.

A lengyel busz vasárnap reggel az M5-ös autópályán hajtott árokba, majd borult fel. A balesetben egy 35 éves férfi meghalt, sokan megsérültek.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a buszon a két sofőr és 44 utas tartózkodott, mindegyiküket kórházba vitték kivizsgálásra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.