Országgyűlés

A Fidesz-KDNP a balesetben elhunyt Koncz Ferenc lányát indítja a tiszaújvárosi körzetben

Koncz Zsófia 2005-ben huszadmagával alapította a szerencsi Fidelitast.

2020.08.08 14:08MTI

A Fidesz-KDNP helyi szervezete Koncz Zsófiát, a motorbalesetben elhunyt Koncz Ferenc lányát indítja a Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. választókerületében kiírt parlamenti időközi választáson - közölte a nagyobbik kormánypárt szombaton, az MTI-vel.

A Nemzeti Választási Bizottság október 11-re tűzte ki az időközi országgyűlési-képviselőválasztást a tiszaújvárosi-szerencsi választókerületben, amelyen a szavazók a július 10-én tragikus körülmények között meghalt Koncz Ferenc utódjáról döntenek.

Az Origo szombaton arról írt, hogy a kormánypártok helyi szervezete tartózkodás és ellenszavazat nélkül, egyhangúlag döntött Koncz Zsófia jelöléséről.

Kifejtették, Koncz Zsófia 30 éves, jogász, 2017-től kezdődően pedig a magyar érdekérvényesítésért és a magyar-amerikai kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért dolgozik a washingtoni magyar nagykövetségen.

Kitértek arra is, hogy Koncz Zsófia 2005-ben huszadmagával alapította a szerencsi Fidelitast, 2009-ben lett a Fidelitas Országos Választmányának ifjúsági ügyekért felelős szervezője, majd két cikluson keresztül a Fidelitas országos szervezetének egyik alelnöke volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.