Koronavírus-járvány

Sárga Spanyolország: a szakértő szerint nem jár vissza a pénz az utazást foglalóknak

Az átsorolás több ezer magyar turistát érint.

2020.08.07 14:32ma.hu

A koronavírus-fertőzés miatt - mint az a csütörtöki Kormányinfón elhangzott - zöldből sárga besorolású lett Spanyolország. Az InfoRádió turisztikai szakértője, Kiss Róbert Richárd szerint az átsorolás több ezer magyar turistát érint.

"Augusztus második felében nagyon sok magyar turista utazott volna Spanyolországba. Ha valaki tengerre vágyik, elsősorban olyan országokat keres, amelyek zöld besorolásúak, ilyen volt eddig Horvátország és Görögország mellett Spanyolország is" - ecsetelte a szakértő.

Mint rámutatott, utazási irodák számos "csomagtúrát" kínáltak magyar utazóknak, több fapados járat is indul Barcelonába, így a 4-5 napos spanyolországi pihenések meglepetősen kelendők voltak Magyarországon.

"Többen úgy tervezték, hogy az augusztus 20-i hosszú hétvégét, egy-két nappal megtoldva, ott töltik" - tette hozzá.

Tovább bonyolítja a spanyol utak szervezését ezek után, hogy a sárga besorolás esetén még nincs olyan kötelezettségük az utazási irodáknak, hogy vissza kell utalni a pénzt, így az utazók belátására van bízva, hogy foglalnak-e, lemondják-e az utat, vagy elmennek-e, aztán vállalják a karanténkötelezettséget vagy a drága tesztelést - figyelmeztetett Kiss Róbert Richárd. Azt ajánlja, minden érintett vegye fel a kapcsolatot az utazási irodával, hátha sikerül valamilyen módon megegyezni a lehető legkisebb kárról.

Ismert, néhány hete holland turisták tömegesen hagyták el hasonló okokból a horvát tengerpartot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.