Autó

Próbaterhelés az M0-s hárosi Duna-hídján: cáfolják a híreket

A megrendelő szerint a felszerkezet egyes részeit és a saruk állapotát kell alaposabban megvizsgálni.

2020.07.31 05:52ma.hu

Mint ismeretes, még májusban átadták a forgalomnak az M0-s autópálya hárosi Duna-hídját, majd nem sokkal később ismét lezárták. A hidat két éve újítják fel, de még mindig nincs kész, csütörtökön próbaterhelést tartottak a szakértők.
Az RTL Klub riportja szerint harminc darab, egyenként húsz tonnás kamion ment át a hídon. A mérések első eredményei jövő hét közepén lesznek meg.

Hiába keresték a kivitelező Strabag Zrt.-t és a megrendelő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-t (NIF), egyik se nyilatkozott az RTL Klubnak. Utóbbi aztán kiadott egy közleményt, amelyben tételesen cáfolták az elmúlt hetekben megjelent feltételezéseket és találgatásokat az autópálya felújításával kapcsolatban.

Azt írták, nem igaz, hogy a felújítás során túlterhelték volna a hidat, és emiatt az elkezdett süllyedni, mint ahogy az is valótlanság, hogy a felújított úttest rosszul reagált a szélmozgásra.

Annyit írtak, a felszerkezet egyes részeit és a saruk állapotát kell alaposabban megvizsgálni. Hozzátették, a hídszerkezeti elemek hibái az elmúlt harminc év használata során alakultak ki.

Az RTL Klubnak nyilatkozó szakértő szerint a szakemberek már pontosan tudják, hogy hol a probléma, és ez alapján még hónapokig tarthat a munka.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.