Ellátás

Ismét csak forralás után iható a csapvíz Siófok Kiliti városrészében

A legutóbb a hónap elején volt ilyen korlátozás, pseudomonas aeruginosa baktérium miatt.

2020.07.29 18:53MTI

Ismét csak forralás után fogyasztható a vezetékes ivóvíz Siófok Kiliti városrészében, mert a vízben ismét baktériumszennyezettséget mutattak ki - közölte a Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt. szerdán az MTI-vel, hozzátéve: a szakemberek fertőtlenítik a vízellátó rendszert, a korlátozás feloldásáról azonnal értesítést adnak majd ki.

A legutóbb a hónap elején volt ilyen korlátozás, pseudomonas aeruginosa baktérium miatt.

A DRV azt írta: mivel a településrészen a legutóbb bekövetkezett ivóvízszennyezés forrását nem sikerült felderíteniük, a probléma megszűnése után is folytatták az illegális rákötések felkutatását, több mintavételt végeztek és folyamatosan ellenőrizték az ivóvíz minőségét. A hasonló helyzetek elkerülésére megkezdték továbbá visszacsapószelepek beépítését a városrész felhasználóinál.

A szolgáltató vizsgálólaboratóriuma által végzett ivóvízminőségi vizsgálat a hét elején ismét pseudomonas-szennyezettséget mutatott ki az ivóvízmintában, ezért a szakemberek a Somogy Megyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztályával egyeztetve azonnal megtették a szükséges intézkedéseket - közölték. A társaság a hatóság egyetértésével haladéktalanul tájékoztatta az érintett felhasználókat az online felületein és szórólapokon arról, hogy a vezetékes víz csak forralás után iható.

A korlátozás idején a helyiek a településrészt körbejáró tartályautóról is kaphatnak ivóvizet. Az ivóvízszállító tartályautó menetrendjéről a DRV Zrt. honlapján és Facebook-oldalán tájékozódhatnak.

Mint írták, a pseudomonas aeruginosa baktérium talajban, vízben természetes módon előfordul. Egészséges szervezetre jellemzően nem jelent veszélyt, de legyengült immunállapotú embereknél okozhat például hányásos, hasmenéses megbetegedést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.