Járvány

Koronavírus-veszély egy nyári táborban - levelet kaptak a szülők

Szaniszló Sándor XVIII. kerületi polgármester egy valószínűsíthetően fertőzött kísérőtanár kórházba kerülése után azonnal lépett.

2020.07.25 09:27ma.hu

Koronavírus-gyanúval kivizsgálásra vittek pénteken egy tüneteket produkáló pedagógust, aki néhány napja beteg rokonát ápolta kórházban, akiről bebizonyosodott a fertőzöttség - írja Facebook-oldalán Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület polgármestere.

Mint beszámol róla, az ápolást követően a pedagógus 7 napon át kerületi általános iskolásokra felügyelt a sarkadi Arany János-kollégiumban szervezett nyári táborban, ezalatt a Piros és a Brassó iskola 45 iskolásával érintkezhetett.

Szaniszló Sándor az ügyben a következőkről döntött:
- levélben kérte az érintett szülőket, hogy a pedagógus megismételt teszteredményéig ne vigyék haza a gyerekeket, elkerülve, hogy 50 család karanténba kerüljön
- az önkormányzat átvállalja a tábor plusz napjainak költségét, mivel az még nem ért véget
az önkormányzat megrendelte a gyerekek és kísérőik tesztjét is

A veszély akkor múlik el, ha a tanárról kiderül, második teszteredménye is negatív, de erre leghamarabb hétfőn kerül sor.

A polgármester addig is folyamatos tájékoztatást ígér.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Pattanjunk fel! - Csurgó és Abasár

Csurgó egy 5300 lelket számláló kisváros Belső-Somogy, Zalai-dombság, és a Dráva vidék - találkozásánál, történelme egészen az államalapításig nyúlik vissza.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.