Koronavírus-járvány

Beutazási korlátozásokat jelentett be a kormány a koronavírus miatt

Vörös, sárga és zöld kategóriába sorolják az államokat.

2020.07.12 11:26ma.hu

Magyarország kormánya aggasztó jeleket lát a koronavírus-járvány kapcsán, miután a környező országokban nő a fertőzöttség - mondta Gulyás Gergely. A miniszter szerint hazánk az egyik legbiztonságosabb ország a világon: "Az első csatát megnyertük, az életet sikerült újraindítani, de meg kell akadályozni, hogy a vírust külföldről behurcoljuk" - tette hozzá.

Ennek érdekében a határellenőrzést kell szigorítani. "Minél jobban tudjuk kontrollálni a határokat, annál jobban meg tudjuk őrizni a biztonságot" - szögezte le. Ezért mostantól vörös, sárga és zöld kategóriába sorolják az államokat, veszélyességi szint szerint.

A sárga vagy vörös országból érkezőknek a határon egészségügyi vizsgálat alá kell esniük, fertőzésgyanú esetén karanténba kell vonulniuk.

Vörös kategória: Albánia, Bosznia, Koszovó, Észak-Macedónia, Fehéroroszország, Ukrajna

Sárga kategória: Bulgária, Portugália, Románia, Svédország, Nagy-Britannia, Norvégia, Oroszország, Szerbia, Japán, Kína, USA

Horvátország egyelőre a zöld kategóriában marad.

Augusztus 1-től, amennyiben valaki sárga vagy vörös kategóriájú országból érkezik haza, a tesztelés költségét saját magának kell állnia, ha nem akar kéthetes karanténba vonulni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.