Koronavírus-járvány

Már 232 ezer nemzeti konzultációs kérdőívet töltöttek ki a magyar emberek

Magyarországnak is fel kell készülnie a második hullámra.

2020.07.09 09:53MTI

Nagyon nagy az érdeklődés a nemzeti konzultáció iránt, a szerda reggeli összesített adatok alapján már 232 ezer kérdőívet töltöttek ki a magyar emberek - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

Dömötör Csaba tájékoztatása szerint az ívek túlnyomó részét postai úton küldték vissza.

Figyelembe véve, hogy messze még a feladási határidő, és még messze nincs vége a kézbesítéseknek, ez nagyon nagy érdeklődést jelez - értékelt a parlamenti államtitkár.

Dömötör Csaba rámutatott: bár a koronavírus-járvány elleni küzdelem első szakaszát sikeresen zárták, de a vírus változatlanul jelen van, a környező országokban növekvő számokról szólnak a beszámolók, és mivel vakcina változatlanul nem áll rendelkezésre, Magyarországnak is fel kell készülnie a második hullámra. Akkor tudják mindezt a legeredményesebben megtenni, ha tudják, melyek a járvány elleni küzdelem leginkább támogatott intézkedései, a konzultáció ebben ad majd világosabb képet - hangsúlyozta.

Az elmúlt napokban vitát kiváltott orvosi műszerről is kérdezték Dömötör Csabát. Azt mondta: nem tudják, mikor érkezik meg a vírus második hulláma, de azt láthatják, hogy az álhírek második hulláma megérkezett. Ebben az esetben arról van szó, hogy azt állították, létezik egy műszer, amely villámgyorsan kimutatja a koronavírus jelenlétét. Ezzel szemben a gyógyszerészeti és élelmezés-egészségügyi intézet rendszerében nincs nyoma annak, hogy ilyen műszert regisztráltak volna. Az állításokkal ellentétben sem az emberi erőforrások miniszterét, sem az egészségügyi államtitkárt nem keresték meg - rögzítette. Ezek alapján nem nehéz kikövetkeztetni, hogy ilyen vírustesztelő "csodamasina" nem létezik - tette hozzá.

Kitért arra is, hogy nem ez az első álhír az elmúlt időszakból. Az állítólagos mentős tiszt mellett - aki a nyilvántartásban egyáltalán nem szerepelt - példaként említette a halálozási adatokról való szóló valótlan állításokat. A Párbeszéd azt mondta a parlamentben, hogy Magyarországon a legrosszabbak a halálozási arányok a világon, miközben a tények szerint a legjobban védekező államok között vagyunk. Azt is állították egyes baloldali képviselők, hogy az orvosok nem kaptak megfelelő védőfelszerelést, amit az egyes intézmények vezetőinek kellett megcáfolni. Azt is mondták, hogy nem ülésezik a parlament, de ez nem akadályozta meg őket, hogy az ülésekre bejárjanak - sorolta.

Úgy fogalmazott: jó lenne, ha a baloldali álhírgyár végre bezárná a kapuit.

Az airbnb tervezett szabályozásáról elmondta: a kormány a szerdai ülésén tárgyal róla. Első helyen támogatott verzióként az került a kormányülés napirendjére, hogy az önkormányzatok kapják meg a szabályozás jogát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Pattanjunk fel! - Csurgó és Abasár

Csurgó egy 5300 lelket számláló kisváros Belső-Somogy, Zalai-dombság, és a Dráva vidék - találkozásánál, történelme egészen az államalapításig nyúlik vissza.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.