Ügyészség

Tizenhárman éltek nők prostitúcióra kényszerítéséből, vádat emeltek ellenük

Több kiskorút is prostitúcióra kényszerítettek.

2020.07.06 12:34MTI

Emberkereskedelem és más bűncselekmények miatt hétfőn vádat emeltek egy 13 tagú bűnszervezet ellen, amely magyar nőket kényszerített prostitúcióra itthon és külföldön - tájékoztatta a Fejér Megyei Főügyészség az MTI-t.

Az ügyészség valamennyi elkövetőre végrehajtandó szabadságvesztés, fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. A letartóztatásban vagy bűnügyi felügyelet alatt álló vádlottak esetében a kényszerintézkedés fenntartását kérte, és vagyonelkobzást is indítványozott.

A vádirat szerint a szervezet feje a családfő volt, akinek irányításával a felesége, a fia, a lányai és még nyolc ember 2013 nyarától előbb Bécsben, majd Dunaújvárosban magyar nőket - köztük több kiskorút - prostitúcióra kényszerítettek.

A sértettek megszerzését és szállítását a családfő és fia koordinálták, a bordélyházakban a prostitúciót a család nőtagjai felügyelték. A bűnszervezet többi tagja a sértettek felkutatásában, beszervezésében és szállításában működött közre, egyeseknek közülük pedig egyfajta futtató-irányító szerepe volt.

Több kiskorú sértettet részben erőszakkal vettek rá a prostitúcióra, részben pedig úgy, hogy bántalmazással fenyegették őket.

A prostitúciós tevékenységből származó bevétel döntő hányadát a sértettektől elvették és a szervezet tagjai egymás között elosztották.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.