Koronavírus-járvány

További hat hónapig tarthat a hiteltörlesztések felfüggesztése

Ugyan jövő év januárjától visszaáll a régi rend, a bankok nem emelhetik a törlesztőrészletek mértékét, így aki élt a hiteltörlesztés felfüggesztésével, annak tovább tart majd visszafizetni a tartozását.

2020.06.30 08:59ma.hu

További hat hónapig tart még a hiteltörlesztési moratórium Magyarországon - írta a Magyar Nemzet.

A veszélyhelyzet feloldásától függetlenül ebben az időszakban bárki igénybe veheti a hiteltörlesztés átmeneti felfüggesztését, ahogy arról is dönthet, hogy visszaáll az adósság törlesztésére. A napilap megjegyezi, hogy érdemes átgondolni a helyzetet, és figyelembe venni, hogy most már más állapotok uralkodnak, mint 2-3 hónappal ezelőtt.

A rendeletet még március 18-án hozta a kormány egy héttel azután, hogy kihirdették a veszélyhelyzetet. A jelen állás szerint tehát 2020 december 31-ig bárki dönthet úgy, hogy átmenetileg felfüggeszti a hiteltörlesztését. Ez idő alatt nem kell fizetni a részleteket, a bankok sem tőkésíthetik a kamattartozást, illetve az ügyfelek sem kerülnek rá a Központi Hitelinformációs Rendszer adóslistájára.

Ugyan jövő év januárjától visszaáll a régi rend, a bankok nem emelhetik a törlesztőrészletek mértékét, így aki élt a hiteltörlesztés felfüggesztésével, annak tovább tart majd visszafizetni a tartozását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Pattanjunk fel! - Csurgó és Abasár

Csurgó egy 5300 lelket számláló kisváros Belső-Somogy, Zalai-dombság, és a Dráva vidék - találkozásánál, történelme egészen az államalapításig nyúlik vissza.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.