Erőszak

Rabosított mentősök: aláírásgyűjtéssel indult tiltakozás a hatósági eljárás ellen

Újabb fejlemények a csenyétei haláleset miatt rabosított mentők ügyében.

2020.06.24 07:18ma.hu

A napokban rabosított mentősök foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetést követhettek el azzal, hogy nem mertek behajtani Csenyéte településre egy súlyos állapotban lévő férfihoz, akinek a rokonai fenyegetőztek. A hatósági eljárás ellen aláírásgyűjtéssel indult tiltakozás.

Az Encs Városi Rendőrkapitányságon foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indult nyomozás. Adatgyűjtéssel, tanúk kihallgatásával, valamint igazságügyi orvosszakér­tők kirendelésével jelenleg is tart, két gyanúsított van – közölte a Magyar Nemzettel a rendőrség, hozzátéve, hogy a nyomozás érdekeire való tekintettel más információt nem kívánnak megosztani.

A napilap úgy tudja, az ügyben az igazságügyi orvosszakértő véleménye alapján fog döntést hozni a hatóság.

A szakembernek kell választ adnia arra, hogy az elhunyt életét megmenthette volna-e az azonnali beavatkozás, vagy sem. Ismeretes: egy feljelentés esetén a rendőrségnek nincs mérlegelési jogköre. Ebben az ügyben a polgármester feljelentése nyomán azt kellett eldöntenie a hatóságnak, hogy felmerül-e bűncselekmény gyanúja, vagy sem.

Mint ismeretes, az ország egyik legszegényebb településére január 24-én este hét óra után hívtak mentőt egy 49 éves férfihoz. Az eset kapcsán tíz perc alatt további négy bejelentés érkezett a diszpécserközpontba, a telefonhívások során szidalmazások, fenyegetések is elhangzottak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.