Koronavírus

Álláskeresőknek, kisvállalkozásoknak segít a fővárosi önkormányzat

Álláskeresőknek, kisvállalkozásoknak nyújt segítséget és a budapesti gyerekek nyári táboroztatásához is támogatást ad a fővárosi önkormányzat.

2020.06.24 03:30MTI

A Főpolgármesteri Hivatal keddi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Fővárosi Érdekegyeztető Tanács előző napi ülésén a fővárosi önkormányzat olyan vállalásokat tett, amelyekkel a koronavírus-járvány miatt bajba került állampolgároknak, kisebb vállalkozásoknak segít talpra állni.

Az ülésen Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes, Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetsége elnöke és Rolek Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének alelnöke megállapodás kötött arról, hogy a március 1. és június 30. között visszamenőlegesen 25 százalékkal csökkentik a makro- és kisvállalkozások, a civil szervezetek és a szakszervezetek bérleti díját - írták.

Tudatták: a fővárosi önkormányzat vállalta, hogy bővíti a Fővárosi Álláskeresési Irodát szociális és humán szolgáltatásokkal, hogy még jobban könnyítse az álláskeresést. Ígéretet tett továbbá arra, hogy átalakítja a beszerzési rendszert, feltérképezi a város kihasználatlan értékeit, jobban összeköti a helyi vállalkozásokat, és támogatja az állampolgárok kis- és közepes vállalkozásoknál történő fogyasztását.

A megegyezés szerint a munkavállalói és munkaadói oldal támogatja az önkormányzat elképzeléseit a közfoglalkoztatottak munkaerőpiacra visszatérését segítő közegészségügyi, idősgondozási és digitális start program mintaprojektek kialakítására - ismertették.

Hozzátették: az önkormányzat kezdeményezi majd a kormánynál, hogy a budapesti taxisok mentesüljenek a tízévesnél régebbi gépjármű cseréje alól 2021 végéig, és engedjék el nekik a drosztdíjat.

A fővárosi önkormányzat kezdeményezte az óvodák és bölcsődék nyitvatartási idejének meghosszabbítását is, gyermekek nyári táboroztatásához hozzájárulásként pedig tízezer forint támogatást ad tízezer budapesti gyereknek - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.