Állatkínzás

Szinte már felnőttek a zsákban talált fülesbagolyfiókák - videó

Az anyabagoly is jól van, akinek május elején eltörték a szárnyát.

2020.06.22 17:44ma.hu

Mint ismeretes, még idén május elején eltörték mindkét szárnyát, majd fiókáival együtt egy zsákba dobtak egy fülesbaglyot.

Miután a Mályi Madármentőkhöz került a csapat, a fiókákat elválasztották a megműtött anyjuktól, mert szárnyai több helyen is eltörtek, az sem volt biztos, hogy felépül. Azóta sok idő eltelt, a kisbaglyok lassan felcseperednek, s bár megpróbálták újra egyesíteni a családot, sajnos nem jártak sikerrel, a ragadozómadarak nem ismerték meg egymást, és befeszültek. Így inkább szétszedték őket.

A kicsik már szépen repülnek, sokat esznek és „nyikorognak” – írják a Mályi Madármentők egy Facebook-posztban. Az anyabagoly viszont csak kicsiket repked, mert a szegek miatt még korlátozott a mozgása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Pattanjunk fel! - Csurgó és Abasár

Csurgó egy 5300 lelket számláló kisváros Belső-Somogy, Zalai-dombság, és a Dráva vidék - találkozásánál, történelme egészen az államalapításig nyúlik vissza.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.