Bűnügy

Hamis vád miatt újra elítélték a két tatabányai hajléktalan gyilkosát

Az elkövető azt állította, hogy a bűncselekményt egy személy felhívására és segítségével követte el, akit ő Maciként nevezett meg.

2020.05.27 11:34MTI

A Tatabányai Járásbíróság jogerősen egy év fogházbüntetésre ítélte szerdán hamis vád miatt azt a fiatalt, akit korábban 15 év szabadságvesztéssel sújtottak két tatabányai hajléktalan brutális meggyilkolása és kifosztása miatt - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség az MTI-vel.

Horváth Sándor helyettes sajtószóvivő tájékoztatása szerint az ügyészség hivatalból indított eljárást hamis vád bűntette miatt, mert az elkövető azt állította, hogy a bűncselekményt egy személy felhívására és segítségével követte el, akit ő Maciként nevezett meg.

A bíróság a gyilkossági ügy tárgyalásán a megnevezett személyt tanúként kihallgatta, és megállapította, hogy a fiatal a terhére rótt cselekményeket egyedül követte el.

A Tatabányai Járásbíróság előkészítő ülésén a vádlott a hamis vád bűntettét beismerte, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, ezért őt a bíróság egy év szabadságvesztésre ítélte. A végzést az ügyész, a vádlott és a védő is tudomásul vette, így az jogerőssé vált.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.