Koronavírus-járvány

Kórházi főigazgató: Magyarország nagyon jól teljesített a járványban

Hazánkban az egymillió lakosra vetített halálozások száma sokkal kisebb, mint a fejlettebb nyugat-európai országokban.

2020.05.24 18:15MTI

Magyarország járványügyi szempontból nagyon jól teljesített és szakmai szempontból sem teljesített rosszul a koronavírus-járványban - jelentette ki a Dél-pesti Centrumkórház főigazgató főorvosa a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

Vályi-Nagy István beszámolt arról, hogy Magyarországon az egymillió lakosra vetített halálozások száma sokkal kisebb, mint a fejlettebb nyugat-európai országokban. Kiemelte, a centrumkórház nagy eredményeket ért a súlyos és intenzív osztályra került koronavírus-betegek kezelésében, a világon az elsők között kezdték el a vérplazmaterápia alkalmazását és az akár a páciens halálához is vezető immunológiai vihar elleni terápiát.

Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az országos járványügyi adatokról elmondta: az igazolt fertőzöttek száma 3741, szombaton 4 idős beteg meghalt, ezzel az elhunytak száma 486-ra emelkedett. A gyógyultak száma 1690, az aktív fertőzötteké 1565-re csökkent, közülük 442 beteget ápolnak kórházban, 28-an vannak lélegeztetőgépen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.