További látogatási tilalmak

Az influenza A és B típusú vírusát is kimutatták

Az influenzás megbetegedések számának jelentős emelkedése miatt látogatási tilalmat rendelt el a dél-alföldi regionális tiszti főorvos a békéscsabai Dr. Réthy Pál Kórház-Rendelőintézet, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Kht., a Dr. Bugyi István Kórház, valamint a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház fekvőbeteg-ellátó osztályain.

2008.01.22 07:57Népszabadság

Mától tilalom van érvényben a Bajai Kórházban és a Szegedi Tudományegyetem ÁOK Oktató Kórházában.

A Közép-Dunántúl régióban Komárom-Esztergom és Fejér megye valamennyi kórházát, Veszprém megyében pedig az Ajkai és a Veszprémi, Várpalotai, Zirci Kistérségi ÁNTSZ Intézetek területén működő kórházakat érinti a látogatási tilalom január 18-tól.

A Dél-Dunántúl régióban a Tolna Megyei Önkormányzat Balassa János Kórház szülészeti és újszülöttosztályain, a Baranya Megyei Kórház szülészeti és tüdőosztályán és a Pécsi Tudományegyetem klinikáin van látogatási tilalom.

Szolnoki István járványügyi helyettes főosztályvezető múlt héten azt közölte, hogy az időseknek és krónikus betegeknek szánt összesen 1,3 millió adagnyi influenza elleni ingyenes oltóanyag 75 százaléka már elfogyott. A patikákban azonban többféle vakcina is kapható receptre.

Az ÁNTSZ Országos Epidemiológiai Központjába beérkezett vizsgálati anyagok mind az influenza A-, mind az influenza B-vírus jelenlétét igazolták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.