Egészségügy

OVSZ: mintegy 1504-en jelentkeztek véradásra csütörtökön

A kórházaktól 604 igény érkezett, ebből a legnagyobb, 20 egység vérre vonatkozó kérés egy a szegedi klinika hematológiai osztályán fekvő beteg gyógyulását segítette.

2020.05.15 12:26MTI

A várakozásoknak megfelelően alakult a csütörtöki véradások száma, országszerte 52 helyszínen 1504-en mentek el vért adni - mondta el Ohnsorge Éva, az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) véradásszervezője pénteken az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: a kórházaktól 604 igény érkezett, ebből a legnagyobb, 20 egység vérre vonatkozó kérés egy a szegedi klinika hematológiai osztályán fekvő beteg gyógyulását segítette.

Nagyon fontos, hogy véradás után a jelentkezők már ne végezzenek komoly fizikai munkát, illetve testmozgást, és fontos, hogy pótolják a véradásnál elveszített folyadékot - hívta fel a figyelmet a véradásszervező.

A műsorban elhangzott, hogy jelenleg is 35 helyszínen szerveznek véradásokat országszerte, a helyek és időpontok a www.ovsz.hu és a veradas.hu oldalon követhetők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.