Az uniós forrásból 23 új mentőállomás épülhet

Több milliárd forint a mentőhálózat fejlesztésére

Több milliárd forintot fordítanak idén a mentőhálózat fejlesztésére - olvasható a szombati Népszavában.

2009.01.17 16:09Népszava

A napilap cikke ismerteti: Magyarország az Európai Uniós csatlakozásakor vállalta, hogy a mentőegységek - a nemzetközi normáknak megfelelően - a hívástól számított 15 percen belül kiérkeznek. Ennek eléréséhez viszont új mentőállomásokra, valamint a régiek felújítására van szükség. Vojnik Mária, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára a lapnak elmondta, hogy erre a célra több mint 11 milliárd forintos uniós forrás áll rendelkezésre.

A pályázatot februárban írják ki, és kizárólag vidéki állomások jelentkezhetnek. A fejlesztés célja, hogy a jelenlegi 88 százalékos ellátottságot teljesre növeljék. Az államtitkár szerint az uniós forrásból 23 új mentőállomás épülhet. A Népszava információi szerint az első építése már az ősszel megkezdődhet Veszprémvarsányban. Az országban összesen 219 mentőállomás működik, 20-25 vidéki településen és vonzáskörzetükben azonban megoldatlan, hogy mindenki 15 percen belül ellátáshoz jusson.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.