Koronavírus

Karácsony: egy munkatársamat leköpték, miután kiderült, hogy egy fővárosi idősotthonban dolgozik

A budapesti idősotthonok vezetőivel egyeztetett a főpolgármester.

2020.04.22 12:12ma.hu

Szíven ütött az idősotthonok vezetőivel tartott egyeztetés néhány részlete – amikor szembesülünk azzal, milyen hatása is van a politikai alapú rágalomhadjáratnak - írta Karácsony Gergely főpolgármester a közösségi oldalán.

Hozzátette, hogy a napokban egy szociális munkás felállt és elhagyta a munkahelyét, mert egy boltban kiderült, hogy fővárosi fenntartású idősotthonban (a Pesti úti otthonban) dolgozik - és ezért leköpték. Más idősotthonok dolgozói attól tartanak, ők is céltáblái lehetnek a lejáratásnak.

A főpolgármester szerint meg kell védeni Budapest igazi hőseit, azokat a szociális dolgozókat, akik az idősotthonokban ápolják a koronavírus által leginkább veszélyeztetett embereket. Nagy teher nekik, hogy nincsenek megfizetve, nagy teher, hogy nem jöttek időben a védőfelszerelések.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.