Bűnügy

400 ezer forintért vett két lányt a győri nő, prostituáltként dolgoztatta őket

Emberkereskedelem és prostitúció elősegítése miatt emeltek vádat.

2020.04.20 08:54ma.hu

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség vádirata szerint a két sértettet – akik közül az egyik a cselekmény elkövetésekor kiskorú volt – a férfi korábbról ismerte. Őket azzal tévesztette meg, hogy nekik segíteni szeretne, elviszi őket Győrbe egy kedves nőhöz, akire csupán mosni és főzni kell.

Az eleve kiszolgáltatott helyzetben lévő, korábban intézetben nevelkedő sértettek még aznap elfogadták az ajánlatot és 2018 tavaszán Győrbe utaztak a férfival. A férfi már ekkor megbeszélte a nőismerősével a két sértett eladását. Tudta ugyanis a nőről, hogy a két győri lakása szobáinak – napi tízezer forintos áron – prostitúció céljából történő kiadásából él.

A sértettek Győrbe érkezésük után másnap tudták meg, hogy prostitúció céljából értékesítették őket, az eladási árakat pedig le kell dolgozniuk. A sértetteket megvásárló nő és az élettársa azzal fenyegette meg a lányokat, hogy a követelés nem teljesítése esetén eladják őket Budapesten, ahol még keményebb körülmények közé kerülnek majd.

A sértettekről a nő erotikus fotókat készített, amiket az élettársa hirdetési oldalakon jelentetett meg, majd azt is meghatározták és meghirdették, hogy milyen jellegű szexuális szolgáltatást fognak nyújtani a sértettek.

A sértettek bevételét a vádlottak elvették, a lakás bejárati ajtaját pedig zárva tartották.

A sértettek – mindenüket hátrahagyva – úgy tudtak megszökni, hogy a lakásba érkező újabb prostituált az ajtóban felejtette a kulcsot.

A vádlottak terhére rótt két rendbeli minősített emberkereskedelem, a nő és élettársa terhére ezen felül rótt prostitúció elősegítésének bűntette miatt velük szemben több, mint húsz év szabadságvesztés is kiszabható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.