Koronavírus-járvány

Szijjártó: Kazahsztán 100 ezer maszkot adományozott Magyarországnak

Így már a Türk Tanács négy tagállamától kapott az ország segítséget a koronavírus elleni küzdelemhez.

2020.04.16 11:01MTI

Kazahsztán 100 ezer maszkot adományozott Magyarországnak, így már a Türk Tanács négy tagállamától kapott az ország segítséget a koronavírus elleni küzdelemhez - írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebookon.

A tárcavezető közölte, az "imént egyeztetett" telefonon Mukhtar Thleuberdi kazah külügyminiszterrel, akinek megköszönte, hogy a Nur-Szultan repülőterén folyamatosan biztosítják a technikai megállás lehetőségét a Kínából egészségügyi eszközöket Magyarországra szállító repülőgépek számára.

Csak a Wizz Air repülőgépei 78 alkalommal hajtottak végre technikai leszállást csütörtökig Kazahsztánban - tette hozzá.

"Megállapodtunk, hogy továbbra is szorosan együttműködünk a koronavírus elleni harcban, így a Kína-Magyarország légihídon közlekedő repülőgépek továbbra is használhatják tankolás és más technikai célokra a kazah főváros repülőterét" - írta Szijjártó Péter.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.