Járvány

Újabb 12 halálos áldozata van a koronavírusnak Magyarországon

1579-re emelkedett a fertőzöttek száma.

2020.04.15 07:29MTI

Meghalt 12 újabb beteg, és 67-tel 1579-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - írta a koronavirus.gov.hu szerda reggel.

Azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést. Az elhunytak száma 134-re emelkedett, és 192-en már gyógyultan távoztak a kórházból.

A Pesti úti idősotthonban a fertőzöttek száma 212, az elhunytak száma 13-ra nőtt.

Az oldal adatai szerint jelenleg 13 360-an vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 37 326.

Kiemelték: a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. Az azonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval több a tényleges vírushordozó, aki fertőzhet.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket a kormány határozatlan időre meghosszabbított. Különösen a budapestieket kérik, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik őket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét - hangsúlyozták.

Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (770 ember) és Pest megyében (234) van a legtöbb fertőzött.

Ezt követi Fejér megye (114), Győr-Moson-Sopron megye (61), Csongrád megye (52), Borsod-Abaúj-Zemplén (48) és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye (41).

A legkevesebb fertőzött Magyarországon (12-12) Heves és Békés megyében van.

Forrás: koronavirus.gov.hu


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.